به گزارش مشرق، گمانه زنیها در مورد نوع روابط کره شمالی و آمریکا در دوران دولت بعدی مستقر در کاخ سفید متفاوت هستند؛ برخی از سکوت و صبر «پیونگ یانگ» و برخی دیگر بر ادامه و تشدید آزمایشهای موشکی و هستهای این کشور تاکید دارند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا: چین تحریمهای بینالمللی علیه کرهشمالی را نقض میکند
به گزارش «اکسپرس، یونیورسال پرسنالیتی و ان کِی»، فرضیههای متفاوتی در مورد نوع رابطه واشنگتن و پیونگ یانگ در دوران ریاست جمهوری «جو بایدن»، مطرح میشود اما این فرضیات با توجه به اظهارنظرهای اندک طرفین در مورد هم چندان قابل استناد نیستند.
«کیم جونگ اون»، رییس کره شمالی تاکنون جز «سگ هار» خواندن جو بایدن اظهارنظری درباره ریاست جمهوری وی نگفته است.
از سوی دیگر، ناظران و کارشناسان از عدم برگزاری مراسم سومین سالگرد رونمایی از موشکهای قاره پیما در کره شمالی، استنباطهای خاص خود را دارند.
در عین حال بایدن نیز جز اظهاراتی مبنی بر «اوباش» خواندن «کیم جونگ اون» و متهم کردن «دونالد ترامپ» به همدلی با وی، موضع گیری خاصی در مورد این کشور واقع در شبه جزیره کره نداشته است.
البته وی در کارزار انتخاباتی خود ادعای تلاش برای ادامه مذاکرات با کره شمالی را نیز مطرح کرد که به دلیل داشتن بار تبلیغاتی نمیتواند پایه و اساس استدلال قرار بگیرد.
سناریوهای مطرح شده در مورد رابطه دو کشور عبارتند از:
- بدتر شدن روابط آمریکا و کره شمالی در پی عدم تغییر موضع پیونگ یانگ
- احتمال آزمایش موشکی و هستهای توسط کره شمالی در دوران ریاست جمهوری بایدن
- اتخاذ سیاست سکوت و صبر توسط پیونگ یانگ
- حرکت در مسیر رویکرد وزیر خارجه بایدن به منظور دستیابی به توافقهای کوچک با کره شمالی
گذشته از همه سناریوهای مطرح شده، آن چه محتمل به نظر میرسد، سکوت «اون» دستکم تا پایان تکمیل کابینه بایدن و ورودش به کاخ سفید ادامه دارد.
کره شمالی خوب به خاطر دارد که رویکرد دولتهای ترامپ و باراک اوباما در مورد تحریمها و فشارها فرقی نداشته است.
تنها تفاوت در دوره ترامپ، تبادل نامه و تحسینهای متقابل بود که نتیجهای هم نداشت.
کره شمالی به رغم تحریمها همچنان به توسعه موشکهای بالستیک دوربرد خود ادامه داده است و این امر میتواند مانند تحولات سال ۲۰۱۸، برگ برندهای برای پیونگ یانگ در مذاکرات احتمالی با آمریکا باشد.